Blog

Mere menneskelighed i velfærdssamfundet

05. januar 2014

Mange kommuner har i den seneste tid ansat flere vagter til at beskytte sine ansatte mod de medborgere, som har behov for at søge hjælp hos det offentlige. Det er noget af et paradoks, at der skal være muskelstærke vagter til at beskytte de mennesker, som har til opgave at hjælpe mennesker i problemer, mod netop de medborgere, de har til opgave at hjælpe.

 

Det vidner om, at der er noget galt i de systemer, vi har bygget op i vort velfærdssamfund. Er det virkelig nødvendigt at drive medborgere, der er ramt af sygdom, tilskadekomst, arbejdsløshed eller andre sociale problemer så langt ud i tovene, at de i afmagt overfor systemet og dets krav forledes til handlinger, som kan være til fare for de mennesker, der er ansatte af systemet til at hjælpe?

 

Vore politikere har efterhånden bygget et system op, som handler ud fra en teori om, at bare man skærer tilstrækkeligt ned på samfundets økonomiske ydelser finder arbejdsløse et af de job, som ikke er der, og mange sygdomme forsvinder som dug for solen, når blot man presser de syge medborgere hårdt nok på økonomien.

 

Det er et system, som alene fokuserer på økonomisk-teoretiske skrivebordsmodeller, som opfatter mennesker som mekaniske brikker. Og derved kommer systemets regler til at tilsidesætte de menneskelige hensyn, som netop de grupper af samfundet har allermest brug for.

 

Som vælgere er det på tide, at vi går i rette med de politikere, vi har valgt til at styre landet. Der er behov for en menneskeliggørelse af samfundet og lidt flere politikere, som har været en del af det almindelige arbejdsliv, før den politiske karriere – i stedet for den regerende elite i det politiske liv, som målrettet udklækkes fra diverse læreanstalter med henblik på et helt arbejdsliv indenfor det politiske system.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.10 | 15:40

Tak for at du deler dit Samsø med mig. Dejlige billeder du har fanget Lise.
Knus Helle

...
17.09 | 16:22

Nej, har du også fået ny hund! [hjerte-ikon] Det var dog dejligt for dig! Tillykke med både den og dit nye hjem. Hvad mon det er for en race, du har fået?

...
17.09 | 13:31

Kære Solveig Tak for din hilsen og dine kommentarer til mine indlæg. Jeg er næsten færdig med at indrette mig her sammen med den nye hund. KH Lise

...
17.09 | 08:49

(PS: Det er lidt småt med plads til at kommentere, så er skal pusles med pladsen, for at få det med

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE