Blog

Tanker i natten

Natten har sin egen stemning, som er velegnet til at tænke store tanker. Jeg sidder og kigger ud i mørket, himlen er overskyet og sort. Nærmere ved jorden kaster gadelyset sit skær på træerne i skellet ind til min nabo.

Jeg lader øjnene vandre ud i mørket gennem den firkant, som udsynet gennem ruden giver. Et lille svagt lysglimt viser sig på himlen. Inden, jeg får se efter, er det væk igen. Nej – det er der. Lysglimtet bliver til en stjerne – en sky glider fra himlen og lader mig få et kig ud i rummet til en enlig stjerne. Vi er en del af et stort univers – der må være noget derude – noget, som er større, end os? Natten er god til at befordre store tanker – også om det guddommelige i universet.

Et øjebliks distraktion, hvor jeg bliver opmærksom på noget, som bevæger sig på rækværket, der omgiver min lille plet jord. Er der et levende væsen på jagt i natten. Nej det er en busk, hvis grene lige rager op over rækværkets øverste kant, hvor de bliver bragt i bevægelse af et vindpust, så de laver bevægelige skygger for gadelyset.

Et øjebliks mystik er ophævet. Jeg retter igen blikket mod himlen og kigger efter min stjerne. Den er ikke at se. En lidt beklemt følelse af ensomhed breder sig i systemet.

Jeg bestemmer mig for at gå i seng igen og forsøge at sove. Jeg rejser mig – famler gennem mørket hen imod lyskontakten – og får et udkig gennem et andet vindue, hvor pludselig et mylder af stjerner viser sig gennem åbninger i skydækket. Nej – jeg har ingen grund til at føle mig alene – det guddommelige univers er der, selv om jeg i perioder kun ser de skyer, som også er en del af den store helhed.

Mon ikke det er muligt at sove trygt, til den nye dag kalder?

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.06 | 23:44

hej totalt søde kay

...
23.06 | 09:49

Køre Lise
Jeg tænker tit på dig.
Jeg ringer til dig i morgen
Knus
Alain Coutté
💕

...
22.05 | 21:32

Hej Kay ser meget op til dig

...
20.05 | 21:07

Fed hjemmeside kay Lise

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE