Blog

Tanker i natten

Natten har sin egen stemning, som er velegnet til at tænke store tanker. Jeg sidder og kigger ud i mørket, himlen er overskyet og sort. Nærmere ved jorden kaster gadelyset sit skær på træerne i skellet ind til min nabo.

Jeg lader øjnene vandre ud i mørket gennem den firkant, som udsynet gennem ruden giver. Et lille svagt lysglimt viser sig på himlen. Inden, jeg får se efter, er det væk igen. Nej – det er der. Lysglimtet bliver til en stjerne – en sky glider fra himlen og lader mig få et kig ud i rummet til en enlig stjerne. Vi er en del af et stort univers – der må være noget derude – noget, som er større, end os? Natten er god til at befordre store tanker – også om det guddommelige i universet.

Et øjebliks distraktion, hvor jeg bliver opmærksom på noget, som bevæger sig på rækværket, der omgiver min lille plet jord. Er der et levende væsen på jagt i natten. Nej det er en busk, hvis grene lige rager op over rækværkets øverste kant, hvor de bliver bragt i bevægelse af et vindpust, så de laver bevægelige skygger for gadelyset.

Et øjebliks mystik er ophævet. Jeg retter igen blikket mod himlen og kigger efter min stjerne. Den er ikke at se. En lidt beklemt følelse af ensomhed breder sig i systemet.

Jeg bestemmer mig for at gå i seng igen og forsøge at sove. Jeg rejser mig – famler gennem mørket hen imod lyskontakten – og får et udkig gennem et andet vindue, hvor pludselig et mylder af stjerner viser sig gennem åbninger i skydækket. Nej – jeg har ingen grund til at føle mig alene – det guddommelige univers er der, selv om jeg i perioder kun ser de skyer, som også er en del af den store helhed.

Mon ikke det er muligt at sove trygt, til den nye dag kalder?

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.10 | 15:40

Tak for at du deler dit Samsø med mig. Dejlige billeder du har fanget Lise.
Knus Helle

...
17.09 | 16:22

Nej, har du også fået ny hund! [hjerte-ikon] Det var dog dejligt for dig! Tillykke med både den og dit nye hjem. Hvad mon det er for en race, du har fået?

...
17.09 | 13:31

Kære Solveig Tak for din hilsen og dine kommentarer til mine indlæg. Jeg er næsten færdig med at indrette mig her sammen med den nye hund. KH Lise

...
17.09 | 08:49

(PS: Det er lidt småt med plads til at kommentere, så er skal pusles med pladsen, for at få det med

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE