Blog

09. februar 2016

Jeg bemærkede en oplysning i dagens avis om, at en viceadministrerende direktør i Novo-koncerner sidste år fik 4,9 millioner kr. i gage for 4 måneders arbejde. Oveni fik han en aktiebaseret bonus, så den samlede indkomst fra Novo blev 72,7 millioner kr. for 4 måneders ansættelse. I samme artikel fortæller avisen, at Novo-koncernens administrerende direktør har en årsløn på 26,8 millioner kr.

Det tyder på, at medicinalfirmaernes indtjening er urimelig høj. Og set i sammenhæng med, at den største del af indtjeningen hos medicinalfirmaerne kommer fra offentlig betalt medicin, forstår man godt, at de danske regioner har urimelig svært ved at holde budgetterne til medicinudgifter.

Det vil sige, at en stor del af den høje gage er skatteyder betalt. Og selv om der betales topskat af beløbet betyder skatteloftet, at de offentlige kasser netto bliver lænset for næsten halvdelen af overprisen til de urimelig høje gager.

SF og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om at stille et ultimativt krav til en ny regering om, at genoptjeningsperioden til dagpenge halveres fra 12 til 6 måneder.

Det er en nødvendig ændring i dagpengesystemet – og det kan derfor undre, at man først nu i valgkampen fremkommer med forslaget. Der har gennem mange måneder været rig mulighed for at stille forslaget i folketingssalen.

Forundringen bliver heller ikke mindre af, at netop Dansk Folkeparti selv lagde stemmer til det nuværende 12 måneders genoptjeningskrav til dagpenge. Og SF kunne jo også ved regeringsdannelsen i 2011 nemt have stillet kravet for at gå med S, R, SF regeringen.

Tanken går hen på, om det er seriøs politik eller blot valgflæsk.

Ifølge morgenens radioaviser fra Danmarks Radio er Skat i gang med at rejse sager mod virksomheder, som undgår skattebetaling ved konstruktioner med placering af selskaber i skattely.

I den anledning vil jeg gerne henlede opmærksomheden på, at Danmarks regering v/finansminister Bjarne Corydon i dag har fået folketingets finansudvalgs godkendelse af, at indlede et tæt samarbejde med en kapitalfond, som angiveligt opererer på ovennævnte måde, idet man giver kapitalfonden medejerskab til et dansk statsligt selskab, Dong, og derved medvirker til at indtægter fra Dongs erhvervsaktiviteter unddrages beskatning.

Da finansminister Bjarne Corydon angiveligt er vidende om de konstruktioner denne kapitalfond anvender, er det min opfattelse, at der er grundlag for at Skat rejser sag over for finansminister Bjarne Corydon og/eller den danske regering med henblik på at opnå en afklaring af, hvorvidt finansministeren og/eller den danske regering handler i strid med lovgivningen.

05. januar 2014

Mange kommuner har i den seneste tid ansat flere vagter til at beskytte sine ansatte mod de medborgere, som har behov for at søge hjælp hos det offentlige. Det er noget af et paradoks, at der skal være muskelstærke vagter til at beskytte de mennesker, som har til opgave at hjælpe mennesker i problemer, mod netop de medborgere, de har til opgave at hjælpe.

 

Det vidner om, at der er noget galt i de systemer, vi har bygget op i vort velfærdssamfund. Er det virkelig nødvendigt at drive medborgere, der er ramt af sygdom, tilskadekomst, arbejdsløshed eller andre sociale problemer så langt ud i tovene, at de i afmagt overfor systemet og dets krav forledes til handlinger, som kan være til fare for de mennesker, der er ansatte af systemet til at hjælpe?

 

Vore politikere har efterhånden bygget et system op, som handler ud fra en teori om, at bare man skærer tilstrækkeligt ned på samfundets økonomiske ydelser finder arbejdsløse et af de job, som ikke er der, og mange sygdomme forsvinder som dug for solen, når blot man presser de syge medborgere hårdt nok på økonomien.

 

Det er et system, som alene fokuserer på økonomisk-teoretiske skrivebordsmodeller, som opfatter mennesker som mekaniske brikker. Og derved kommer systemets regler til at tilsidesætte de menneskelige hensyn, som netop de grupper af samfundet har allermest brug for.

 

Som vælgere er det på tide, at vi går i rette med de politikere, vi har valgt til at styre landet. Der er behov for en menneskeliggørelse af samfundet og lidt flere politikere, som har været en del af det almindelige arbejdsliv, før den politiske karriere – i stedet for den regerende elite i det politiske liv, som målrettet udklækkes fra diverse læreanstalter med henblik på et helt arbejdsliv indenfor det politiske system.

Mindehøjtideligheden for Nelson Mandela har i dag samlet mange tusind mennesker i respekt for det eksempel han viste ved at række hånden frem til forsoning med sine fjender. Ikke alene for sit personlige vedkommende. Men den største bedrift var, at han for hele nationen opnåede forsoning mellem 2 befolkningsgrupper, som i mange år med apartheid havde ophobet  så meget fjendskab og had.

Mindehøjtideligheden er også transmitteret til det meste af jorden og fulgt af millioner af mennesker.

Er det så en overstået begivenhed, når højtideligheden er sluttet, og vi igen lader os opsluge  af vore egne små cirkler?

Nej – det behøver det ikke at være. Det bedste minde, vi hver især kan sætte over Nelson Mandela er, at vi hver især rækker hånden frem mod en fjende - en der har gjort os fortræd eller på anden måde har trådt på os – og indbyder til forsoning og samarbejde i Mandelas ånd. I den store sammenhæng synes vore små uvenskaber måske ubetydelige – men tænk hvad mange millioner fredsslutninger vil give af positive vibrationer over hele jorden.

Og vi kan håbe på og bede for, at alle de magtfulde statsledere, som i disse dage hylder Nelson Mandelas indsats, vil rejse hjem fra højtideligheden og de flotte taler med beslutningen om at lade Mandelas ånd råde i løsningen af de væbnede konflikter, som rundt omkring i verden skaber så meget død, lidelse og ødelæggelse for uskyldige mennesker.

Nyeste kommentarer

24.06 | 23:44

hej totalt søde kay

...
23.06 | 09:49

Køre Lise
Jeg tænker tit på dig.
Jeg ringer til dig i morgen
Knus
Alain Coutté
💕

...
22.05 | 21:32

Hej Kay ser meget op til dig

...
20.05 | 21:07

Fed hjemmeside kay Lise

...
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE