Kommunalt angreb på Folkeparken

Da arealet, hvor Folkeparken ligger, i 1935 blev overdraget til det offentlige, bestemte giveren, at arealet skulle forblive park og frit tilgængelig for offentligheden. Og dette blev tinglyst.

Nu ønsker Horsens Kommune, at et stort grimt byggeri skal brede sig ind over Folkeparkens område, og vil derfor mod den tinglyste servitut sælge en del af parken til en privat bygherre.

Den lokalplan, som skal danne grundlag for at sælge en del af Folkeparkens areal, blev vedtaget af Horsens Kommunes Byråd den 14. december 2010.

Lokalplanen er i strid med planlovens bestemmelser, hvorfor jeg har påklaget den til Natur- og Miljøklagenævnet.

Da Horsens Kommune godt kunne se, at planen er lovstridig, skyndte man sig at anmode skifteretten om at ophæve servitutten.

Dette har Natur- og Miljøklagenævnet brugt som dispensationsgrund, idet man i sin afgørelse af 11. april 2011 godt nok fastslår, at lokalplanen er ulovlig - men samtidig med henvisning til, at kommunen er i gang med at få aflyst servitutten, ikke finder grund til at afsige en kendelse om, at planen ikke bør stå ved magt.

Der er også lige den krølle på sagen, at beslutningen om at aflyse servitutten er foregået på embedsmandsplan, hvilket betyder, at hverken politikere eller offentligheden har haft nogen viden herom eller indflydelse på beslutningen. Se mit læserbrev længere ned på siden.

Folkeparken på en efterårsdag

Skal Folkeparken i Brædstrup udstykkes?

22. marts 2011

 

I al stilhed har Horsens Kommune anmodet retten om at aflyse den servitut på Folkeparken i Brædstrup, som ved parkens overdragelse til det offentlige blev tinglyst for at bevare parken som offentligt parkområde.

 

Når servitutten er aflyst fra tingbogen, står det Horsens Kommune frit for at foretage udstykning af parkområdet. Og vi kan så imødese, at kommunen nemt vil falde for fristelsen til at pynte på den slunkne kassebeholdning ved at sælge ud af parkområdet og dermed gøre det til privat ejendom uden adgang for byens borgere.

 

Det kan undre, at en aflysning af en servitut, som sikrer borgernes adgang til et væsentligt rekreativt område, kan foretages af den kommunale administration uden forudgående politisk behandling og nogen form for offentlig høring.

 

Vi må blot konstatere, at vi er blevet udkant Horsens, hvor man fra den kommunale administrations side gør det til en dyd, at disponerer hen over hovedet på såvel de folkevalgte politikere som borgerne, hvis hverdag og skattebetaling, man disponerer over.

Den tinglyste servitut

Jeg viser her den servitut, som er tinglyst på Folkeparken i Brædstrup.

Mine debatindlæg om folkeparken står under punktet om politik.

I strid med planloven har Horsens Kommune imidlertid ikke udtrykkeligt i lokalplanen angivet, at man agter at tilsidesætte denne servitut. Det giver mulighed for at påklage lokalplanens gyldighed til naturklagenævnet.

Efter vedtagelsen i Horsens Byråd har jeg den 20. december 2010 sendt klage til Naturklagenævnet.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Steen Q. | Svar 28.05.2013 16.37

Hej Kai
jeg kom lige forbi denne side.. hvad er der siden sket. ?

Kay Lise 29.05.2013 20.32

Hej Steen
Der er bygget på grunden nu - et ikke særlig kønt byggeri, som bestemt ikke pynter, og som i høj grad skygger for adgangen til parken

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.06 | 23:44

hej totalt søde kay

...
23.06 | 09:49

Køre Lise
Jeg tænker tit på dig.
Jeg ringer til dig i morgen
Knus
Alain Coutté
💕

...
22.05 | 21:32

Hej Kay ser meget op til dig

...
20.05 | 21:07

Fed hjemmeside kay Lise

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE